Tasmaanse vertegenwoordiger Steve Wass onthult bord en spreekt raad toe

Tasmaans raadslid en voormalig burgemeester van Kingborough Steve Wass bezoekt de gemeente Westerkwartier op 11 en 12 juni om de stedenband te verstevigen. Hij onthult een nieuw stedenbandbord, spreekt raadsleden toe en bezoekt het Abel Tasman museum.

Bord Lutjegast

Abel Tasman, geboren in het Westerkwartierse Lutjegast, ontdekte in 1642 het Australische eiland Tasmanië en Nieuw-Zeeland. Er bestaat een stedenband met zowel de Tasmaanse gemeente Kingborough als de Nieuw-Zeelandse gemeente Tasman District. De gemeente Westerkwartier is trots op deze relatie. Samen met burgemeester Koos Wiersma onthult  Steve Wass op 12 juni een nieuw partnerbord in Lutjegast. Deze borden moeten uiteindelijk overal aan de grenzen van de nieuwe gemeente Westerkwartier komen te staan.

 Gemeenteraad

In de avond van 12 juni bezoekt Steve Wass het gemeentehuis van Zuidhorn, voorafgaand aan de raadsvergadering. Hij zal dan spreken over wat de stedenband betekent voor Kingborough en hoe Abel Tasman leeft in Tasmanië.

Kingborough

Steve Wass is raadslid van de gemeente Kingborough. In 2017 reisde een delegatie van de voormalige gemeente Grootegast naar Kingborough om daar de banden aan te halen en voort te zetten voor de nieuwe gemeente Westerkwartier. Steve Wass was daar toen burgemeester. Nu is hij samen met zijn vrouw voor het eerst op bezoek in de gemeente Westerkwartier.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma