Uitzending op

Shanty muziek is een categorie muziek dat niet vaak meer bij een radio station wordt uitgezonden. Als Omroep Westerkwartier willen wij hier graag een heel uur aan besteden. Elke week maken Harm en Hillie hier een mooie uitzending van.
Waar komt de Shanty muziek vandaan: “Shanty liederen zijn liederen die vroeger door arbeiders werd gezongen op een groot zeilschip.
De liederen gaan vaak over verre oorden en over hun vrouwen die ze achterlieten in de havens. Meestal gaat het over de slechte werkomstandigheden. Aangezien er vaak alleen mannen aan boord waren van een zeilschip zitten er in een shantykoor meestal alleen mannenstemmen. Meestal was er 1 voorzanger die het couplet zong waarna de overige bemanning het refrein zong. Dit gaat nu vaak nog zo in shantykoren.
De oorsprong van het woord Shanty is onbekend, wel weten we dat het woord “chant” in het Frans gezang betekent.

Getagged als

Shanty uurtje crew

Schrijf je even een stukje over jezelf?  Dit was de vraag die mij door Jolien werd gesteld. Tja en wat schrijf je dan……….. Mijn naam is Hillie Zijlstra en ik ben, ja ja, een echte “Westerkwartierder”. Wat een uitdrukking he!! Door mijn vriend, Harm Alkema, werd ik eens meegenomen naar de studio van omroep Westerkwartier. […]


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma