Uitzending op

Maandag 19:00 21:00

De Gospelkoffer is het oudste programma dat wordt uitgezonden bij Omroep Westerkwartier. Het dateert 1993.
In de loop der jaren zijn er 2 presentatoren geweest en 4 technici.
De basis van het programma is al die jaren gelijk gebleven:
Muziek met inhoud, een boodschap en alle ruimte voor uw groet en verzoek.
Petra Flonk is al meer dan 24 jaar de presentatrice en u kunt haar elke maandagavond bereiken tussen 19:00 en 21:00 uur voor jouw christelijke verzoekplaten, voor jezelf of voor een ander.

De naam Gospelkoffer komt voort uit het feit dat Petra en daarvoor Jacob Dijkstra elke maandagavond twee grote koffers met cd’s meenamen naar de studio. Elke week werden de mooiste cd’s afgespeeld tijdens de uitzending. Tegenwoordig wordt de muziek niet meer van cd afgespeeld maar vanaf de computer, hierdoor is het aanbod veel groter geworden.
Naast groet en verzoek hebben Petra en Erik Spoelstra elke week een CD in de spotlight. Tijdens dit item wordt er meer achtergrond informatie gegeven over de artiest en de CD. Daarnaast worden er ook regelmatig interviews gedaan met bijvoorbeeld Jildou Bakker (zangeres en entertainer) en Joke Buis (zangeres en componist).

Getagged als ,

De Gospelkoffer crew

Ik ben Petra Flonk en woon in Zevenhuizen. Ben getrouwd met Duurt en wij hebben 3 kinderen. Ik ben in 1994 bij de Lokale Omroep Marum gekomen als telefoniste bij het programma de Gospelkoffer van Jakob Dijkstra. De studio was toen nog boven de voormalige ESA garage te Marum. Dit was toen nog zeer primitief. […]

Ik ben Erik Spoelstra. Ik ben sinds 2007 bij de omroep. Petra Flonk vroeg mij een keer te gast bij haar programma. Het was een gezellige middag en ik raakte in gesprek met Thomas Broersma, hij heeft mij gevraagd of ik misschien wat wilde doen bij de omroep. De uiteindelijke vraag was eigenlijk of ik de techniek wilde verzorgen voor het programma kerk en info, Andre Bijma en ik hebben dat een aantal jaren samengedaan. Na een lange periode van samenwerken is de vaste technicus van het programma de gospelkoffer gestopt, en heb ik deze taak over genomen. Ik ben bij de omroep gegaan omdat het me leuk leek. Het plaatjes draaien, schuiven van knopjes en de techniek verzorgen voor een programma. Mijn taken binnen de omroep zijn momenteel vooral technicus zijn bij de gospelkoffer. Wat ik hier leuk aan vind is dat het een script loos programma is, dus elke keer wat anders. We doen vooral verzoekjes, dus het is constant nummers opzoeken om te kunnen draaien. Ik vind het zo leuk, omdat we een leuke groep vrijwilligers hebben. De diversiteit van de programma’s en de live locatie uitzendingen, zijn het leukst, omdat je een keer wat anders doet dan anders. We zijn net een soort grote familie. Samen komen we verder.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Gospel Time

20:00 20:30