Schaapskooi Opende klaar voor de toekomst

Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast heeft een bezoek gebracht aan de historische schaapskooi van Opende om de restauratie van het rieten dak te bekijken. De schuur ziet er fantastisch uit en is klaar om weer vele jaren mee te gaan. Het dak van de schaapskooi kon mede dankzij een gift van de gemeente gerestaureerd worden.

 

Willem Hofstede en Manja ten Donkelaar, twee vrijwilligers die betrokken zijn bij de schaapskooi, zijn blij dat de schaapskooi voor de toekomst wordt bewaard. De schaapskooi is niet alleen een mooi gebouw om te zien, maar staat ook in dienst van de gemeenschap en kan worden gebruikt voor kleinschalige activiteiten in het dorp.

De schaapskooi is zoveel mogelijk traditioneel gebouwd en gerestaureerd om een zo goed mogelijk beeld te geven van een schuur uit die tijd. Zo zijn de balken afkomstig van een oude boerderij en zijn ongeveer 250 jaar oud. Veel ijzeren onderdelen, zoals bijvoorbeeld de scharnieren van de deuren en de grote spijkers, zijn door De Wit uit Kornhorn met de hand gesmeed, in hun ambachtelijke smederij.

 


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma