Nieuwe stichting voor culturele leven in het Westerkwartier

Per 1 januari 2019 wordt het Westerkwartier één. De culturele instellingen in het Westerkwartier hebben de afgelopen maanden de handen ineen geslagen en zijn gekomen met een cultureel manifest. Dit manifest moet het handvat worden voor een stevig cultuurbeleid in de gemeente Westerkwartier. Er gebeurt namelijk ontzettend veel op cultureel vlak in onze regio. Het is alleen nogal versnipperd, waardoor het niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Dat geldt voor cultuur, maar ook voor het Westerkwartier als geheel.

Om daar verandering in te brengen werd recentelijk de Stichting Kunst&kwartier opgericht. De stichting wil het culturele leven in het Westerkwartier stimuleren, nieuwe initiatieven aanjagen en ondersteunen en een bijdrage leveren aan het cultuurbeleid van de gemeente Westerkwartier. Daarbij stellen ze participatie centraal: ze willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij cultuur, actief en passief.

De stichting, die bestuurd wordt door Henk van der Laan, Jildou Renema en Hielke Westra, richt zich in eerste instantie op de realisatie van een muziektheaterspektakel in september 2019.  Een culturele markering van het Westerkwartier. De voorstelling wordt losjes gebaseerd op de Odyssee van Homerus en de film “O brother, where art thou”. Het aloude verhaal van de held die naar huis wil, maar onderweg allerlei vreemde types en uitdagingen  tegenkomt. Het appelleert aan de reis die we maken naar de gemeente Westerkwartier. We zullen aan elkaar moeten wennen maar we hebben ook een gedeelde geschiedenis en dus moeten we op zoek naar een nieuwe cultuur; een nieuw huis, naar huis.

De stichting heeft theatermakers Saskia Broertjes en Emil Klok benaderd om dit eerste project vorm en inhoud te geven. Diverse culturele instellingen als kunstbedrijven Westerkwartier zullen daarin een bijdrage gaan leveren. De komende maanden zal het project verder worden uitgewerkt. De makers zijn daarvoor op zoek naar acteurs, zangers, muzikanten, decorbouwers etc.

Iedereen die geïnteresseerd is om een bijdrage te leveren aan een groots muziektheaterspektakel is alvast van harte uitgenodigd om een mail te sturen naar kunstenkwartier@gmail.com.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

10:00 14:00