Lourens Fokkinga

Mijn naam is Lourens Fokkinga en sinds juni 2000 maak ik deel uit van Radio Westerkwartier, wat nu Omroep Westerkwartier is.

De reden waarom is eigenlijk best wel leuk. Je moet je voorstellen dat ik een jongen van 18 ben, een meid leuk vindt en dus indruk op haar wil maken. Op datzelfde moment in tijd leerde ik iemand kennen die mij daar goed bij kan helpen, zijn naam: Benjamin de Jonge. Zijn broer heeft namelijk met een aantal vrienden een radioprogramma bij de radio, 2for7. Ik dacht radio, wat een manier om indruk te maken op die meid die ik toch wel behoorlijk zie zitten, Marjan is de naam die ze draagt.

Nu kon dat niet in eerdergenoemd programma omdat zij besloten te stoppen met de show. Nu wil het zo zijn dat Benjamin al langere tijd graag een nieuw jeugdprogramma wou beginnen. Na wat overleg met het bestuur konden wij de uren op de woensdag overnemen van zijn broer en drie vrienden, Jasper, Daan en Hans. En zo het geschiede: NN ziet het levenslicht. Die meid is niets geworden. Radio daarentegen, absoluut. NN is 10 jaar wekelijks op de woensdagavond van 19:00 tot 21:00 te horen geweest. Na NN ben ik begonnen met mijn huidige programma IndieAIR.

Binnen de omroep ben ik radiomaker, daarnaast heb ik door de jaren heen vele hand en span diensten verricht. Ben ik ingezet op locatie, heb ik tochten gelopen in naam van de omroep en vele mensen leren kennen die allemaal eenzelfde liefde kennen: het maken van radio.

Mijn toekomst binnen de omroep; ik hoop nog jaren IndieAIR te mogen maken. Zodat ik mijn liefde voor de wat vagere genres kan blijven delen en jullie mee kan nemen in het brede muziekspectrum dat Indie heet. Daarnaast lijkt het mij erg leuk om meer (lokale) bands aan te trekken voor optredens en interviews. Zodat deze ook als nieuws met jullie, de luisteraars, gedeeld kan worden. Mijn focus hier neerleggen is een uitdaging die ik graag aan ga. Zodat wij niet alleen meer te bieden hebben als omroep, maar ook dat lokale bands een platform krijgen hun talent te delen.

Wat radiomaken voor mij zo leuk maakt is dat je helemaal op kan gaan in wat je heerlijk vindt om te doen, je even helemaal los kan trekken van de waan van de dag en je op kan laten gaan in je passie voor muziek. Het voorrecht hebben jouw passie te delen met je luisteraars, is een ultiem moment van genot


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

22:00 24:00