Jolien Greving

Hallo ik ben Jolien Greving, sinds oud en nieuw 2011 ben ik bij de omroep. In november 2011 ging ik een keer met mijn zus mee naar de radio zij was toen sidekick bij het programma “Bie de Haan”. Op die bewuste dag kon de rest van haar team niet, dus mocht ik mee.
Bij de radio ontmoeten wij Theo en Meinte, zij waren bezig met wat klusjes. Theo en ik hebben elkaar beter leren kennen na die avond.
Theo was namelijk bezig met het organiseren van de oudejaarsuitzending en vroeg mij of ik op de dag zelf wilde helpen om alles in goede banen te leiden.

Tijdens de oudejaarsuitzending ben ik stiekem erg enthousiast geworden over het radio maken (en over Theo). Omdat ik het zo leuk vind om bezig te zijn met het radio maken mocht ik mee gaan presenteren met het programma “Friday in the Mix”. Samen met Meinte ben ik nu al jaren sidekick.

Verder ondersteun ik het bestuur en coach ik medewerkers. Als bestuur ondersteuner ben ik vooral veel in gesprek met Bert Flonk om te brainstormen over zaken waar beslissingen over genomen moeten worden. Ook ga ik wel eens mee naar belangrijke gesprekken. Verder houd ik me bezig met het coachen van medewerkers, dit houdt in dat ik af en toe bij programma’s op bezoek ga, en met de vrijwilligers samen ga evalueren. Hiermee proberen we programmamakers scherp en enthousiast te houden.

Oef even nadenken hoor…. Wat zijn mijn toekomstplannen bij de radio…? Het lijkt me leuk als mijn functie als bestuur ondersteuner wat kan uitgroeien tot echt ondersteuning voor het voltallige bestuur. Wat ik het leuke hieraan vind is dat ik als programmamaker net een andere kijk weer heb op de zaken dan het bestuur zelf.

Wat het voor mij nu zo leuk maakt om bij de omroep werkzaam te zijn…? Tjah nou eigenlijk is die vraag heel erg simpel te beantwoorden, omdat we een hechte groep zijn geworden in de afgelopen jaren, waarin we veel met elkaar hebben doorstaan, is het een soort van thuiskomen met vrienden. De hechte groep wordt steeds groter en dat vind ik gewoon heel mooi om te zien. We zijn gewaagd aan elkaar en durven ook een discussie te voeren om uiteindelijk tot een goed resultaat te komen.

Stiekem blijft nog wel het allerleukste dat ik Theo heb ontmoet bij de radio. We zijn een stel sinds januari 2012. Waar de lokale radio wel niet goed voor is haha.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma