Aldert Jonkman

Mijn naam is Aldert Jonkman.
Geboren ergens in het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw. Opgegroeid in een huisje aan de oostgrens van het Westerkwartier. Een huisje met daarnaast een zendmastje, behorend bij een klein zendertje. Eentje met zo’n lampje erop. Als kleine jongen niet aankomen, want erg heet. Hij kan het zich niet meer herinneren, maar waarschijnlijk heeft hij het lampje toch aangeraakt. Z’n vingertjes verbrand en voor eeuwig geïnfecteerd met het radiovirus.

Na jaren slaapkamerradio begon Aldert in 1990 met radiomaken. Plaatjes draaien en praten als een grote in de ether. Na gedraaid te hebben bij verschillende radiostations, kwam Aldert in de jaren 90 ook regelmatig bij de toenmalige Lokale Omroep Marum binnenvallen. Als technicus, presentator, productieassistent, weerman, verslaggever, schoonmaker… je kon hem eigenlijk alles wel laten doen.

In 2011 begon Aldert wederom in een slaapkamer radio te maken. Vanuit een gekaapte slaapkamer bij zijn schoonouders bracht hij het radioprogramma RWK Pizz. Dat deed hij niet alleen, hij kreeg daarbij hulp van zijn vrienden. Een ontzettend leuke tijd met iedere zondagavond een hoop lol vanuit een bomvol slaapkamertje. Die biertap stond er niet voor niets.

Tegenwoordig wordt Aldert zoveel mogelijk naar buiten gestuurd. Als verslaggever gaat hij regelmatig op pad op zoek naar de leukste verhalen in het Westerkwartier.

Heb je ook een leuk verhaal? Mail het dan naar
redactie@radiowesterkwartier.com
We sturen Aldert graag bij je langs.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

10:00 13:00