Lichtjesavond in Midwolde

Op 9 december wordt voor de tweede keer een herdenkingsmoment in de kerk en op de begraafplaats van Midwolde georganiseerd. Er worden kaarsen ontstoken voor hen die zo’n grote plaats in het leven hebben ingenomen en altijd dierbaar zijn gebleven.
Op deze tweede zondag van december is het ook Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er dan op hetzelfde moment (om 19.00 uur ’s avonds) kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een golf van licht ontstaat.
De herdenking begint in het kerkje met muziek, mooie woorden en het aansteken van kaarsen. Daarna wordt er een wandeling gemaakt over de begraafplaats die sfeervol verlicht zal zijn met honderden lichtjes/kaarsen. Tijdens deze wandeling kun je op je eigen manier je overleden dierbaren gedenken.  Het herdenkingsmoment is gratis toegankelijk voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook wanneer een dierbare elders is begraven of gecremeerd, ben je van harte welkom om deel te nemen. Tijdens de bijeenkomst zullen er woorden en muziek klinken. Het koor Testify en een blazersensemble onder leiding van Aalt Kits brengen een muzikale troost.

De deuren van de kerk in Midwolde openen om 18.30 uur. De herdenkingsbijeenkomst start om 19.00 uur. Na afloop van de bijeenkomst en het wandelen over de begraafplaats biedt Gasterij Inkies iedereen een kop koffie/thee aan en is er nog gelegenheid om na te praten.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma