Leerlingen GBS De Brug ontbijten met burgemeester Zuidhorn

Burgemeester Greetje de Vries – Leggedoor, van Zuidhorn, ontbijt donderdagochtend met 38 leerlingen van groep van 7 van GBS ‘De Brug’ uit Zuidhorn in het gemeentehuis.  Ze onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Volgens de burgemeester is een gezond ontbijt de beste start van de dag.

Het Burgemeestersontbijt wordt in bijna 275 gemeenten georganiseerd en is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt (www.schoolontbijt.nl), dat voor de zestiende keer een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

De burgemeester betaalt symbolisch voor het ontbijt met een cheque ter waarde van € 250 voor de St Donatie aan Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De leerlingen uit groep 7 nemen de cheque met een bedrag van € 250 in ontvangst.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

10:00 14:00