Koffieconcert met Manouche Swing in Norg

Zondag 3 november verzorgt het trio Manouche Swing een koffieconcert om 11.15 uur in de Brinkhof te Norg. Twee akkoorden en vier maten, de kenner spitst meteen zijn oren, dit is niet zomaar een combo; dit is Manouche Swing! Het trio bestaat uit Ronald Kamphuis – solo gitaar, Kor Mulder – ritme gitaar en Laurens Nijenhuis – contrabas.

Hot club de France, swing manouche of gipsy jazz zijn aanduidingen voor dezelfde smaakvolle muziekstijl die is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw. In deze periode werd traditionele zigeunermuziek uit Europa met Amerikaanse swing gecombineerd. Belangrijkste schepper van deze opwindende nieuwe stijl was Django Reinhardt, een Sinti-zigeuner gitarist die in 1910 in België is geboren.

Samen met de Franse violist Stéphane Grappelli vormde hij in Parijs het ‘Quintette du Hot Club de France’ en beleefde daar grote successen. De roem van Reinhardt heeft hem in WO2 zelfs enkele malen het leven gered, toen een door zijn muziek gecharmeerde Duitse officier, Reinhardt behoedde voor transport naar het vernietigingskamp.

Uiteindelijk stierf deze legendarische gitarist in 1953 in Samois, een klein dorp aan de Seine ten zuiden van Parijs. Manouche Swing komt uit Noord Drenthe en is in het najaar van 2017 opgericht. De zaal is vanaf 10:45 open. Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij tickets.daannijman.nl, Boekhandel Daan Nijman te Roden en in de Wereldwinkels te Leek en Norg. (di-vr. 14:00-17:00). Zie ook www.cultureleraadnorg.nl


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

22:00 24:00