Kledingbank Maxima Westerkwartier gaat van start

Begin oktober opent de 7de Kledingbank Maxima in de provincie Groningen in Grootegast. Het doel van de Kledingbanken Maxima is om mensen te helpen op de weg van minima naar maxima. Mooie kleding is daarbij belangrijk. De gemeente Westerkwartier heeft een winkelpand beschikbaar gesteld  in het centrum van Grootegast. Van de Provincie Groningen en van het Kansfonds kwam subsidie voor de inrichting van de winkel.

Een winkel zonder kassa

Alle mensen van het Westerkwartier met een uitkering of inkomen tot 120% van de bijstand kunnen hier klant worden.  Maxima is een modezaak zonder kassa. Er is een voorjaar/zomer- en een herfst/wintercollectie. Men kan in het voorjaar jaar 12-15 stuks zomerkleding halen en in het najaar 12-15 stuks winterkleding. Deze kleding hoeft niet in één keer opgehaald te worden. Men kan dus vaker komen winkelen bij Maxima.
Maxima biedt nieuwe en zo goed als nieuwe kleding en schoenen aan voor mannen, vrouwen, jongeren en kinderen. Dankzij specifieke subsidies is er bij Maxima veel nieuwe kinderkleding. De klanten kunnen aan de koffietafel een kopje koffie of thee gebruiken en er is informatie over sociale regelingen in de gemeente Westerkwartier.

De winkel zal open zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.
In juli, augustus en februari is de winkel gesloten in verband met de wisseling van de collectie.

Vrijwilligers gezocht

Kledingbank Maxima is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden minstens 2 en maximaal 4 dagdelen per week in de winkel klanten te helpen, de kleding mooi uit te stallen, ingebrachte kleding te sorteren, koffie te schenken en de klanten te begeleiden bij hun aanschaf.

Bedrijfsleiders gezocht

Tevens worden er twee of drie bedrijfsleiders gezocht die de dagelijkse leiding op zich nemen. Dit houdt ondermeer in het houden van werkbesprekingen, het maken van een taakverdeling en werkroosters, het voeren van gesprekken met vrijwilligers en sollicitanten. Bij de bedrijfsleider ligt de eindverantwoordelijkheid.  In de vier dagen per week dat de winkel open is, zal altijd één van de bedrijfsleiders aanwezig zijn.

Bestuursleden gezocht

Het huidige bestuur zoekt aanvulling met leden uit de voormalige gemeenten Grootegast en Marum.

Verbetering kans op werk

Bij Maxima werken alleen vrijwilligers, niemand wordt betaald. Vrijwilligers uit de doelgroep zijn zeer welkom. Door de werkervaring die opgedaan wordt bij de kledingbank, zal de kans op een betaalde baan naar verwachting groeien.

Interesse?
Vindt u het leuk om bij de kledingbank Maxima Westerkwartier als vrijwilliger te werken? U kunt nadere informatie inwinnen of u aanmelden bij
Jantienus Bakker   tel. 0631289809

jantienusbakker@jahoo.com

Arie Noordhoff      tel. 0627892836

anoordhof@ziggo.nl


Jess Ludwig-Bouma          050 4031692

jessludwigbouma@gmail.com


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Maximum Decibel

20:00 21:00