Nodig voor 1-2 personen: 2 kippendijen – 1/4 blokje kippenbouillon – een stukje verse gember van 2x2cm – 1 ui – 10 champignos – 2-3 eetlepels kerriepoeder – 250 ml kokosmelk – 2 kneepjes limoensap (of 1 /2 limoen erover uitknpijpen) – 2 eetlepels bloem – 2 handjes spinazie – beetje verse peterselie – grof zeezout – witte rijst

Snijd de kippendijen, ui en gember in stukjes. Doe ui en gember in de pan en voeg een eetlepel kerriepoeder toe. Bak dit op middel vuur totdat de ui er glazig uitziet. Voeg dan de kippendijen er aan toe en bak dit 10 minuten. Doe er dan 1/4 blokje kippenbouillon bij en een scheut water zodat de kip bijna onder staat. Laat dit pruttelen totdat vrijwel al het vocht verdampt is. Doe er dan alle kokosmelk bij en laat dit lekker pruttelen. Snijd de champignons in partjes en doe die ook bij de saus. Laat dit pruttelen totdat de champignons gaar zijn (minuut of 6-10) en totdat de saus een mooie dikte heeft. Als de saus niet per se dikker wordt, kun je er nog wat bloem bij doen. Breng de saus verder op smaak met meer kerriepoeder (hoef je niet zuinig mee te doen). Zodra de saus echt klaar is (en de rijst ondertussen gekookt), doe je nog een beetje limoensap er doorheen. En BAM, opeens is dit gerecht meesterlijk geniaal. LEKKER.

Laat nog wat spinazie slinken in de saus (even de deksel op de pan), serveer het met rijst en breng eventueel nog op smaak met wat grof zeezout of Maggi! Aftoppen met verse peterselie (omdat het leuk staat) en eet smakelijk!

Man, man, man. Wat was dit LEKKER. Het smaakt niet zoals de kip kerrie uit een pakje, maar is echt bijzonder geweldig van smaak. Wat ik zo chill vond, was dat je een hint gember proeft, de kokosmelk een duidelijke, maar subtiele smaak meegeeft, de limoensap is al helemaal een bizar geweldige toevoeging en de basis is natuurlijk dan die kerrie. Echt: smaaksensatie dit!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Verder lezen

Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

12:00 15:00