Inwoners Westerkwartier denken mee over nieuwe burgemeester.

De gemeente Westerkwartier is op zoek naar een nieuwe burgemeester en vraagt daarbij de hulp van de inwoners. Via het Westerkwartierpanel is er een enquête verspreid waarin inwoners kunnen aangeven wat volgens hen de ideale burgemeester is. Dit inwonerspanel heeft zo’n 850 vaste leden en is representatief voor de inwoners van Westerkwartier.

Vanaf vandaag, 20 februari, kan de vragenlijst ingevuld worden. Inwoners die de enquête ook willen invullen kunnen zich inschrijven via www.westerkwartierpanel.nl.

De gemeente wil graag dat inwoners meedenken en meedoen, daarom wordt het panel ingezet. Dit past in de visie waarin de gemeente ‘Dichtbij’ de inwoners wil zijn.

Een ambassadeur in de regio? Welke karaktereigenschappen moet de nieuwe burgemeester hebben? Wat heeft hij of zij voor achtergrond? Willen we een behoudende of juist een vernieuwende burgemeester? Ook kan aangegeven worden waar de burgemeester aandacht aan moet geven. Hoe belangrijk is het dat de burgemeester een ambassadeur in de regio is of dat hij of zij aandacht heeft voor jubilea en activiteiten van inwoners?

Meedoen en nog geen lid van het panel? Ook dan kun je meedoen met de enquête. Ga naar www.westerkwar-tierpanel.nl om je in te schrijven. Je krijgt dan een e-mail met een uitnodiging voor het onderzoek. Meedoen kan tot en met 6 maart 2019.

Naast de enquête gaat de vertrouwenscommissie ook nog actief op zoek naar inwoners en instellingen om ook bij hen te vragen wat zij belangrijk vinden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met marktonderzoeksbureau Enigma Research. Uiteraard zijn alle antwoorden anoniem.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

22:00 24:00