In de geest van Abel Tasman: Ontdek’t

Zondag 19 mei van 14.30 tot ca. 17.00 uur lanceren Dorpsbelangen Grootegast, IVN Grootegast e.o., Museumplein Grootegast en Oabeltje streekverhalen (BrugVrouw) samen met de gemeente Westerkwartier de Ontdek’t-app met verschillende wandel- en fietsroutes in en rondom Grootegast.

Tijdens een gezellige middag voor jong en oud in de ‘Dorpshuis voor één dag’-tent op het Marktplein geeft wethouder Hielke Westra het startsein voor een paar korte impressie-tochten van Ontdek’t Grootegast in de buurt. Met een speciaal gemaakte Schattentocht zijn leuke prijzen te winnen, op de fiets kan kennisgemaakt worden met een deel van de Oabeltje fietstocht en onder begeleiding van een IVN-gids kan de bomenexcursie in de Notoaristuun worden gelopen. Iedereen is van harte welkom vanaf 14.00 uur.

Achtergrond

Met de Ontdek’t-app kan je de omgeving (her-)ontdekken. Ga van de gebaande paden af, loop op eigen inzicht naar de volgende plek op de kaart waar een vraag of een verhaal getoond wordt op het moment dat je erbij in de buurt komt. 1x de route downloaden in de appstore of de playstore en dan heb je tijdens de route geen internet meer nodig. De app verandert je mobiele telefoon in een gids die je meeneemt op speurtocht door je eigen omgeving. Zo ontdek je meer over bijvoorbeeld de geschiedenis, de natuur of de streekverhalen van dit deel van het Westerkwartier. Doordat de routes geregeld worden aangepast, blijft Ontdek’t nieuwe en uitdagende mogelijkheden bieden om te genieten van het Westerkwartier.

Download de app en ga op ontdekkingsreis in de geest van Abel Tasman.

Wie hebben hem bedacht?

Ontdek’t is ontwikkeld door Dorpsbelangen Grootegast, IVN Grootegast e.o., Museumplein Grootegast en Oabeltje streekverhalen (BrugVrouw) in het kader van het programma Grootegast in Beweging van de gemeente Grootegast. Heb je zelf ideeën voor een mooie tocht of een locatie die opgenomen kan worden in de app, stuur dan een e-mailbericht naar grootegastontdek.t@gmail.com.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma