Het aardbevingssprookje Drieflaand: Schatgravende dwergen en een boze reus

Pascal Gorter (34) uit Groningen schrijft en tekent al zijn hele leven. En hij houdt van sprookjes en fantasieverhalen.

Drie jaar geleden deed hij mee aan de Grunneger Schriefwedstried van het Huis van de Groninger Cultuur. Hij stuurde twee verhalen in. Met ‘Pup’ won hij de vijfde prijs, ‘Drieflaand’ bleef buiten het podium.

Toch liet dat laatste verhaal hem niet los. De allegorie over een grote reus en een slimme boer bleef door zijn hoofd malen. Hij besloot er een prentenboek voor kinderen van te maken, zodat hij de karakters die hij in zijn hoofd had ook zelf kon tekenen.

Het boek is in het Nederlands geschreven, om een groter publiek te bereiken. Maar de Groningse titel ‘Drieflaand’ is gebleven.

Drieflaand speelt zich af in een fictief dorp waar de huizen steeds verder de grond inzakken. Een van de inwoners, genaamd Berend, weigert te vertrekken. Maar dat komt hem al snel te duur te staan. Met huis en haard zakt hij door de grond. Als hij eenmaal door de voordeur komt, kan hij zijn ogen niet geloven: hij ziet een complete stad die helemaal van goud is.

Drieflaand kost 7,95 euro en is te koop bij boekhandels Godert Walter (Oude Ebbingestraat), Riemer (Nieuwe Ebbingestraat) en de Wijde Wereld (Folkingestraat) in Groningen of is te bestellen via de website www.drieflaand.nl.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

22:00 24:00