Geslaagd Let’s gro evenement in Zuidhorn

Donderdag 1 november was in Zalencentrum Balk te Zuidhorn het Let’s Gro evenement, met als thema Goud Geluk. Het evenement werd georganiseerd door de gemeente Zuidhorn. Centraal in de middag stond maatschappelijk duurzaam investeren. Let’s Gro probeert door middel van deze middag  bedrijven, banken, gemeente, stichtingen en inwoners met elkaar te verbinden, om gezamenlijk de maatschappelijke doelen te bereiken. Ruim 200 mensen waren aanwezig en hebben de drie gastsprekers gehoord. Daarna was er de gelegenheid om deel te nemen aan de geboden workshops.
In één middag van idee naar resultaat. De middag werd gepresenteerd door Erwin van de Maesen de Sombreff,  ambtenaar van de gemeente Zuidhorn
De eerste spreker van de middag was Wethouder van gemeente Zuidhorn Fred Stol, zijn thema was vooruit naar vroeger met de technieken van nu. Fred gaf inzicht in zijn jeugd en de boerderij van zijn ouders en dienst ouders. Centraal stond dat vroeger op lokaal niveau iedereen elkaar kende en alles samen werd geregeld.
De tweede spreker was Kees Klomp  (auteur van het Handboek betekenisvol ondernemen).
Kees sprak over sociaal ondernemen. Wij moeten volgens Kees niet de bedrijven die duurzaam investeren op een voetstuk plaatsen want dit zou de standaard (dus normaal) moeten zijn. Juist de bedrijven die niet duurzaam investeren op een voetstuk plaatsen en vragen waarom ze dat niet doen. Daarnaast wou Kees graag benadrukken dat je als ondernemer niet alleen duurzaam moet investeren maar dienstbaar moet investeren. Maak als ondernemer de afweging tussen eigen winst en maatschappelijke winst.
De laatste spreker was Patrick van Hees (auteur van de het boek de Geluksproffessor). Patrick sprak vooral de inwoners toe over hoe wordt/vind je geluk. Patrick lied 4 dezelfde filmpjes zien met telkens een andere achtergrond muziek. De muziek brengt emotie en de vraag was met welke muziek ga jij straks naar huis en morgen naar het werk. gedurende zijn betoog werd er veel gelachen en iedereen werd herinnerd aan zijn gelukkige momenten.

Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma