ERVAAR, RUIK, ZIE EN PROEF DE UITWERKING VAN BOKASHI

Op maandag 30 september wordt om 15.30 uur de pilot bokashi van Boermarken Noordenveld, Landschapsbeheer Drenthe en de gemeente Noordenveld voor 2019 afgerond. Dit gebeurt met het verwerken van bokashi op de Putbrink in Norg (tegenover Peesterstraat 10).

Gemeente gebruikt eigen bladafval voor voedingsstof bomen

De gemeente Noordenveld heeft samen met Landschapsbeheer Drenthe en Boermarken Drenthe een proef uitgevoerd om gemeentelijk bladafval te verwerken tot Bokashi. Dit is een methode om organisch restmateriaal terug te geven aan de bodem. Dit is gedaan omdat uit onderzoek op brinken in Noord-Drenthe is gebleken dat de kwaliteit van de bomen achteruit is gegaan.

Dit komt door een tekort aan bepaalde mineralen, een te hoge zuurgraad en een te laag percentage aan organische meststoffen. Door het gebruik van Bokashi zal de bodem weer gezonder worden en de bomen vitaler. De Bokashi is gemaakt uit onder andere 300 ton gemeentelijk bladafval. Naast het voordeel dat Bokashi de bodem voorziet van belangrijke voedingsstoffen, vermindert ook de hoeveelheid bladafval die de gemeente anders zou afvoeren. In tijden waarin duurzaamheid en circulaire economie steeds meer aandacht krijgen, draagt deze proef zijn steentje bij.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

22:00 24:00