Cool concert Het Hooge Heem

Zaterdag 13 juli zal de Grootegaster organist Annekor Top het door de stichting Vrienden van Het Hooge Heem aangeschafte Cantor orgel inwijden met een concert voor bewoners, omwonenden en andere geïnteresseerden. Het concert begint om 15.00 uur en vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Het Hooge Heem. Na afloop van het concert trakteert Het Hooge Heem op een nostalgisch steekijsje (tussen twee wafeltjes).

Achtergrond

Het orgel is een Cantor orgel met twee klavieren uit 1998. De kast is gemaakt van kersenhout. Het orgel was eigendom van dirigent en organist Sytze Stel die in december 2018 is overleden. De familie wilde het orgel het liefst onderbrengen bij bekenden. Via neef en eveneens organist Annekor Top, wiens moeder in Het Hooge Heem heeft gewoond, werd het contact met Het Hooge Heem gelegd.

De Stichting Vrienden van Het Hooge Heem (ANBI gecertificeerd) maakt extraatjes mogelijk die niet uit het reguliere zorgbudget kunnen worden gefinancierd. Dankzij deze Stichting en giften van donateurs en sponsoren kan net dat beetje extra voor de bewoners van Het Hooge Heem worden gedaan.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma