College Westerkwartier bezoekt 41 dorpen voor de zomer

College Westerkwartier bezoekt 41 dorpen voor de zomer

Het college van de gemeente Westerkwartier start in februari met kennismakingsbezoeken langs alle 41 dorpen. Het eerste bezoek is op 6 februari in Feerwerd en op 25 juni sluit de ronde af in Aduard. Met de dorpenronde wil het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk kennismaken met de verenigingen van dorpsbelangen. Elke week bezoekt het college twee of drie dorpen op een avond. Leek en Zuidhorn hebben geen vereniging van dorpsbelangen. Voor kennismaking in deze dorpen wordt nog een andere manier voorgesteld.

Dorpenwethouders

Om het contact met de dorpen zo laagdrempelig mogelijk te houden, heeft elk dorp een dorpswethouder. Bij de verdeling is rekening gehouden met het aantal dorpen per wethouder, het inwonertal en de geografische ligging.

Bert NederveenElly PastoorGeertje Dijkstra-JacobiHielke Westra
BoerakkerBriltilDoezumAduard
KommerzijlDe WilpGrootegastDen Ham
LauwerzijlEzingeKornhornDen Horn
LeekFeerwerdNiehoveEnumatil
LettelbertGarnwerdNoordwijkGrijpskerk
LucaswoldeJonkersvaartOldehoveMarum
LutjegastNiekerkOpendeNiebert
MidwoldeNoordhornSaaksumNuis
NiezijlOldekerkTolbertOostwold
SebaldeburenZuidhornZevenhuizenPieterzijl
 Visvliet

Leefbaarheidsadviseurs en dorpencontactfunctionaris

Dichtbij inwoners staan is een van de speerpunten van de nieuwe gemeente. Hierbij gaat veel aandacht uit naar de leefbaarheid in de kernen, met elk hun eigen unieke karakter en specifieke kwaliteiten. Om in goed contact met de dorpen te staan heeft de gemeente drie leefbaarheidsadviseurs en een dorpencontactfunctionaris aangesteld. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de besturen van verenigingen van dorpsbelangen en wijkverenigingen. Ook andere vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven kunnen met vragen over projecten en subsidies bij hen terecht. De leefbaarheidsadviseurs zijn het scharnierpunt tussen de dorpen en de gemeentelijke organisatie en zorgen voor de coördinatie van initiatieven in de dorpen, wijken en buurten. De dorpencontactfunctionaris coördineert de contacten tussen de dorpen en het college.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma