College op bedrijfsbezoek ik Veenhuizen

Op woensdag 15 mei 2019 gaat het college van burgemeester & wethouders om 09.00 uur op bedrijfsbezoek bij De Tuinen van Weldadigheid en om 10.30 uur bij Robuusteiken.

De Tuinen van Weldadigheid, Hospitaallaan 48

Om 9.00 uur laat Lambert Sijens, oprichter van De Tuinen van Weldadigheid, achter de boerderij aan de Hospitaallaan een kwekerij zien van bijzondere groenten. In Veenhuizen wordt de grootste collectie eetbare gewassen van Nederland geteeld. Het gaat voornamelijk om zaai- en pootgoed, gecertificeerd, biologisch met alleen al 150 soorten bonen, 80 soorten knoflook en ruim 100  aardappelrassen. Sinds twee jaar is er een eigen zaadlijn en heeft het bedrijf een eigen webwinkel. Een sleutelrol in de bedrijfsvoering van De Tuinen van Weldadigheid is er voor de vrijwilligers die in de kwekerij werken. Mensen vanuit een zorgachtergrond hebben op deze plek een zinvolle dagbesteding.

Robuusteiken Ecologische Bouw, Oude Gracht 6

Om 10.30 uur wordt het college ontvangen door oprichter van Robuusteiken, Peter Kroes. Met Robuusteiken Ecologische Bouwelementen en Robuusteiken Ecologische Infra gaat Peter Kroes samen met mede-directeur Wim-Heerke Spronk voor de vergroening van de samenleving. Robuusteiken bouwt ondermeer woningen die voorzien in opslag voor het huidige overschot aan CO2. Kroes heeft berekend dat door de CO2-opslag in één houten Robuusteiken-woning één gemiddeld gezin zo’n zeventien jaar CO2-neutraal kan leven. Het constant inademen van zuurstofrijke lucht is belangrijk om gezond te leven en Peter Kroes wil dat voor een breed publiek toegankelijk maken met Robuusteiken.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Frik in de Middag

14:00 17:00