COLLEGE OP BEDRIJFSBEZOEK BIJ HOORN ASPERGES EN BARELS HEESTERS EN SNIJBLOEMEN

Op woensdag 26 juni 2019 gaan burgemeester Klaas Smid en wethouders Henk Kosters en Alex Wekema om 14.20 uur op bedrijfsbezoek bij Hoorn Asperges in Huis ter Heide en om 15.45 uur naar Barels Heesters en snijbloemen in Steenbergen

Hoorn asperges, Kolonievaart 16 in Huis ter Heide

Om 14.20 uur gaat het college naar Hoorn Asperges uit Huis ter Heide. Op de aspergeboerderij nabij Veenhuizen worden sinds 1992 asperges geteeld. Het bedrijf is in 2012 overgenomen door Hermen en Jacolien Hoorn. De asperges (en aanverwante producten) worden tijdens het seizoen verkocht in de eigen boerderijwinkel, op diverse verkooppunten en zijn verkrijgbaar bij lokale horeca gelegenheden. Het is een moderne onderneming die al vroeg in het voorjaar asperges kan oogsten door gebruik te maken van restwarmte van de naastgelegen biovergister. Door deze warmte door het veld te leiden kunnen de asperges 4 tot 6 weken eerder worden geoogst.

Barels Heesters en snijbloemen, Hoofdweg in 36 Steenbergen

Om 15.45 uur gaat het college naar akkerbouwbedrijf en snijheesterskwekerij Barels in Steenbergen. Eigenaren zijn Geert en Willeke Barels. Ze verbouwen gewassen waaronder mais, suikerbieten, cichorei en graan. Daarnaast telen zij snijheesters. De teelt van snijheesters is een vrij nieuwe, jonge teelt binnen de bloemisterij, dit komt mede doordat bij gemengde bloemboeketten regelmatig blad en besproducten worden toegevoegd. De snijheesters van Barels zijn allen buitenheesters waaronder besheesters, pioenen, hortensia’s, rozenbottels en sneeuwballen. Het bedrijf beslaat 1,4 ha.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma