Coalitieakkoord ondertekend

VZ Westerkwartier, ChristenUnie, CDA en PvdA hebben maandagochtend het coalitieakkoord ondertekend in Borg Nienoord te Leek. Het akkoord heeft de titel ‘Samen Westerkwartier Maken!’ meegekregen en bevat een aantal compromissen. ChristenUnie heeft moeten toegeven op de zondagopenstelling. Zondagmiddag mogen de supermarkten in het Westerkwartier open van 13.00 tot 17.00 uur, de ochtendrust blijft gehandhaafd. Ook VZ heeft moeten toegeven. De gemeentefinanciën staan niet toe dat er rond Leek een rondweg en  langs het Van Starkenborghkanaal een vangrail komt.

Er is ruimte voor sociale woningbouw en voorzieningen moeten toereikend en voor iedereen bereikbaar zijn. Ook wordt er  niet bezuinigd op armoedebeleid, en hiermee wordt er tegemoet gekomen aan de wensen van de PvdA.

Het college wordt gevormd door waarnemend burgemeester Koos Wiersma en de wethouders Geertje Dijkstra-Jacobi (VZ), Bert Nederveen (CU), Hielke Westra (CDA) en Elly Pastoor (PvdA).

Op 2 januari worden zij geïnstalleerd tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering van de gemeente Westerkwartier in de Postwagen te Tolbert. Deze vergadering begint om 14.00 uur en is te volgen via Radio Westerkwartier.


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

10:00 14:00