ANWB: Aanleg Dörpstuun in Grootegast mooiste project Groningen

Sytse van der Wal (bondsraadslid van de ANWB) overhandigde vandaag een cheque van tienduizend euro aan de initiatiefnemers van de aanleg van een bijzondere tuin in de gemeente Grootegast. Het project is verkozen tot het mooiste in de provincie Groningen. Voor iedere provincie is een project gekozen. Bijna 23000 Nederlanders uit heel het land brachten voor dit nationale project van het ANWB Fonds hun stem uit.

 

In gemeente Grootegast, dat inmiddels is opgegaan in gemeente Westerkwartier, gaat groen ingezet worden als middel om de leefbaarheid en sociale samenhang van het dorp te versterken. Concreet komt er in het centrum van het dorp een tuin, ‘Dörpstuun Grootegast’, die gebruikt gaan worden door verschillende groepen in het dorp.

 

,,Scholen gaan delen van de tuin adopteren, zodat afzonderlijke schoolklassen stukken ervan onderhouden’’, vertelt initiatiefneemster Ciska Bos. ,,Verder wordt het een plek waar kinderen kunnen leren over fruit, groente en planten. En er komen zitbanken, plus een glooiing en een kiezelpad, zodat een nabijgelegen centrum voor fysiotherapeuten er cliënten naartoe kan verwijzen voor oefeningen.’’

 

,,Kortom, het wordt een plek waar mensen van het dorp elkaar kunnen ontmoeten. We zijn ontzettend blij met deze toekenning van de ANWB, dit is een enorme zet in de rug. De ANWB helpt mee – en velen uit het dorp ook. Nu kunnen we gaan starten’’, aldus Bos.

 

,,Het ANWB Fonds ontving dit jaar 231 inzendingen, waar 41 genomineerden uit kwamen’’, zegt Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds. ,,Uiteindelijk zijn daar via onder meer de stemmen van bijna 23000 Nederlanders twaalf winnaars uit gekomen, in iedere provincie één. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten voor de gemeenschap.’’

 

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken. Uit alle inzendingen zijn 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober kon je stemmen op je favoriete project.

 

Uit de stemronde kwam per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit de top 3 heeft de Adviescommissie van ANWB het project dat € 10.000,- ontvangt gekozen. Inmiddels zijn de winnaars geïnformeerd. Tussen 4 en 15 november worden de cheques aan de maatschappelijke organisaties uitgereikt.

 

Zie verder anwb.nl

 

 

 


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma

Hit Express

12:00 15:00