Alwin Heijting en Christien Koning winnaars van de LEGiO-run Grootegast

Een zeer geslaagde vierde editie van de LEGiO-run in Grootegast is prooi geworden voor Alwin Heijting uit Erm bij de mannen in 32:48 en Christien Koning uit Groningen met 42:38 bij de vrouwen.

Op de tweede plaats bij de mannen Erik Driessen uit Vollenhove noteerde een mooie 33:10, gevolgd door Maurice Smit uit Delfzijl in 34:31. Maurice Smit, vorig jaar de winnaar in Grootegast leek ook niet tevreden. Bij de vrouwen op de tweede plaats Lydia Doornbos 43:32 uit Appingedam in 43:32. Tine Zweers uit Grootegast noteerde onder veel gejuich de derde tijd in 44:04. De vrouwen waren daarnaast alle drie eerste in hun leeftijdscategorie.

De recreatieve 5 km werd gelopen in 17:06 door Gerko Floor uit Meerstad in 17:06. Bij de vrouwen Suzanne van Gelder uit Heerenveen in 21:34. Nieuw dit jaar de categorie onder de 13 jaar. Daar waren de winnaars Rick Teitsma uit Sebaldeburen in 21:01 en Valente Valenteijn uit Sebaldeburen in 24:13. De jonge winnaars hadden zichtbaar goed getraind op hun basisschool De Aquarel. Mooi om te zien!

Noemenswaardig was de tijd die werd neergezet door de 83 jarige P. Kamp uit Roden, hij liep de 5 km in 54:52 en kreeg een zeer warm applaus. Ook bij de funrun dit jaar weer heel veel jonge kinderen, maar ook een groot aantal bewoners van de Zijlen en woonzorgcentrum het Hooge Heem. Letterlijk jong en oud aan de start!

Precies 800 lopers konden genieten van de gezelligheid. Van alle gezelligheid en sportiviteit in een gezellig LEGO-thema. Lopers en vrijwilligers dank dat jullie dit met ons hebben neergezet. Wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer aan de start te zien!

Bekijk alle uitslagen per categorie op www.legiorun.nl.

Volg ons op (sociale) media en mis niets!


Wat speelt er nu ?

Title

Artist

Huidig programma